Verkoop CD's

 De bestelinformatie vindt u onderaan de pagina.
  
3CDbox Garrelsorgel :€ 10,-
In de jaren '90 van de vorige eeuw spande ook een andere stichting zich in gelden te verwerven voor de restauratie en terugkeer van het Garrelsorgel. Dit fonds kwam uiteindelijk ter beschikking van de 'Stichting Garrelsorgel Purmerend' waarop besloten werd hiervan een uitgebreide klankdocumentatie van het Garrelsorgel te realiseren. Zo werden in 2013 drie cd's in de Nicolaaskerk opgenomen van composities die uitstekend op het Garrelsorgel tot hun recht kunnen komen. In oktober 2013 werd deze '3CDBox' gepresenteerd:

– 1ste cd: Noord-Duitse Barok - organist: Theo Jellema.   Een prachtige selectie composities uit de Noord-Duitse barok, een zeer belangrijke stijlperiode uit de orgelhistorie, waar het Garrelsorgel uiterst geschikt is voor de uitvoering daarvan. Zeven componisten passeren hier de revue in totaal dertien composities. Ontroerend fraai!

-2de cd: "Dritter Teil der Klavierübung”, Joh. Seb. Bach – organist: Tjeerd van der Ploeg.   Zoals voor alle werken van de grote Johann Sebastian Bach, is dit monumentale werk, ook wel als   'de Grote Orgelmis' aangeduid, zeer passend op het Garrelsorgel. Omsloten door het Preludium en de Fuga in Es-Dur klinken de tien koraalbewerkingen majestueus!

- 3de cd: Hindemith & Distler – organist: Wouter Koelewijn.  Al in de tijd dat Jan Jongepier organist van het Garrelsorgel was, bleek hoe goed de werken uit deze stijlperioden op dit orgel tot klinken kunnen komen. Daarom werd voor deze derde cd gekozen voor composities van Paul Hindemith en Hugo Distler. Verrassend mooi!
Deze 3CDBox bevat een booklet van ruim 60 pagina's met uitgebreide beschrijvingen en toelichtingen aangaande de composities en de organisten. Maar ook veel informatie over het Garrelsorgel, de Nicolaaskerk en zijn drie historische orgels, de stad Purmerend, de katholieke parochie, etc. Een 3CDBox voor iedere orgelliefhebber om te bezitten! En voor slechts € 10 (plus € 7 voor verzendkosten).


 
2CD Bach Complete Organ Works 2 Orgelbüchlein Pieter van Dijk   €10
De tweede dubbel-cd uit de reeks. Het Orgelbüchlein is een verzameling van korte Koraalvoorspelen, waarbij Pieter van Dijk alle kleuren van het Garrelsorgel laat horen.
 
 

CD Jan Jongepier  €3 Radio-opnamen van deze befaamde organist uit de periode 1968 – 1976. Jan Jongepier (1941-2011) was van 1957 tot 1976 organist van het Garrels-orgel in Purmerend, adviseur bij de restauratie (2000-2003) en titularis van het orgel (2003-2011). Deze CD met fraaie historische opnamen is te verkrijgen voor slechts 3 euro, plus verzendkosten.                                                                                            


 


Bestellen: Bestellen kunt u door een e-mail te sturen naar info@garrelsorgelpurmerend.nl Dit onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt daarna bericht ter bevestiging inclusief de kosten (en eventuele verzendkosten). Zodra u het betreffende bedrag heeft overgemaakt, wordt het bestelde u toegezonden.