Nieuws


Nieuwe publicatie over het Garrels-orgel - zaterdag 21 oktober 2017

"Het Garrels-orgel van Purmerend"

Over het Garrels-orgel verscheen in 2007 een prachtig boek getiteld "Barok in het Noorderkwartier”. Een uitgave van hoog niveau niet alleen over het Garrels-orgel maar ook over het vroegere orgel, de vroegere gotische kerk, de huidige Nicolaaskerk, etc. Nog steeds bij onze stichting verkrijgbaar!

In de loop der jaren bleek ook de behoefte aan een meer beknopte uitgave over het befaamde instrument van Purmerend. Dit boek werd tijdens het Garrels-Herfstconcert op 24 september 2017 in de Nicolaaskerk gepresenteerd. Deze publicatie bevat 75 pagina’s en 36 foto’s en afbeeldingen. In 2003 keerde het orgel na vele jaren van afwezigheid gerestaureerd en wel weer terug in de Nicolaaskerk. Bij die gelegenheid verscheen van de hand van de legendarische organist en organoloog Jan Jongepier een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van het Garrels-orgel. Dit artikel werd nu aangevuld en geactualiseerd. Het boek draagt de titel "Het Garrels-orgel van Purmerend".

De nieuwe publicatie bevat tevens teksten over de andere twee historische orgels in de Nicolaaskerk, over het kerkgebouw zelf, de geschiedenis van de Katholieken in Purmerend en over de stad zelf.

Het boek is een uitgave van de Stichting Garrelsorgel Purmerend en het werd gedrukt bij Drukkerij Rijser te Purmerend. Deze bijzonder fraaie uitgave is voor slechts € 7,50 verkrijgbaar tijdens de concerten in de Nicolaaskerk. Ook kan deze besteld worden via het emailadres van de stichting: info@garrelsorgelpurmerend. In geval van verzending bedragen de kosten € 11 (inclusief verzendkosten).

Een publicatie die bij de orgelliefhebbers niet mag ontbreken!


Terug naar de vorige pagina >