Verkoop CD's

 De bestelinformatie vindt u onderaan de pagina.
  
3CDbox Garrelsorgel :€ 10,-
In de jaren '90 van de vorige eeuw spande ook een andere stichting zich in gelden te verwerven voor de restauratie en terugkeer van het Garrelsorgel. Dit fonds kwam uiteindelijk ter beschikking van de 'Stichting Garrelsorgel Purmerend' waarop besloten werd hiervan een uitgebreide klankdocumentatie van het Garrelsorgel te realiseren. Zo werden in 2013 drie cd's in de Nicolaaskerk opgenomen van composities die uitstekend op het Garrelsorgel tot hun recht kunnen komen. In oktober 2013 werd deze '3CDBox' gepresenteerd:

– 1ste cd: Noord-Duitse Barok - organist: Theo Jellema.   Een prachtige selectie composities uit de Noord-Duitse barok, een zeer belangrijke stijlperiode uit de orgelhistorie, waar het Garrelsorgel uiterst geschikt is voor de uitvoering daarvan. Zeven componisten passeren hier de revue in totaal dertien composities. Ontroerend fraai!

-2de cd: "Dritter Teil der Klavierübung”, Joh. Seb. Bach – organist: Tjeerd van der Ploeg.   Zoals voor alle werken van de grote Johann Sebastian Bach, is dit monumentale werk, ook wel als   'de Grote Orgelmis' aangeduid, zeer passend op het Garrelsorgel. Omsloten door het Preludium en de Fuga in Es-Dur klinken de tien koraalbewerkingen majestueus!

- 3de cd: Hindemith & Distler – organist: Wouter Koelewijn.  Al in de tijd dat Jan Jongepier organist van het Garrelsorgel was, bleek hoe goed de werken uit deze stijlperioden op dit orgel tot klinken kunnen komen. Daarom werd voor deze derde cd gekozen voor composities van Paul Hindemith en Hugo Distler. Verrassend mooi!
Deze 3CDBox bevat een booklet van ruim 60 pagina's met uitgebreide beschrijvingen en toelichtingen aangaande de composities en de organisten. Maar ook veel informatie over het Garrelsorgel, de Nicolaaskerk en zijn drie historische orgels, de stad Purmerend, de katholieke parochie, etc. Een 3CDBox voor iedere orgelliefhebber om te bezitten! En voor slechts € 25 (plus € 7 voor verzendkosten).

CD Garrelsorgel: "Jan Jongepier speelt Bach"   € 8,-
De eerste cd die op het in 2003 in de Nicolaaskerk teruggekeerde Garrelsorgel werd opgenomen, stond uiteraard op naam van Jan Jongepier (1941-2011). Zijn naam is voor altijd verbonden aan het Garrelsorgel van Purmerend. Zie elders op deze website de informatie over hem.In 2006 werd deze cd van Jan Jongepier opgenomen. Hij koos voor een twaalftal werken waar in het bijzonder de verschillende individuele registers van het Garrelsorgel optimaal tot klinken konden komen. De cd wordt besloten met de grootse Preludium en Fuga c-moll BWV 546. De laatste cd van de vele opnamen door Jan Jongepier, die past in elke verzameling! Slechts € 10,-

CD Garrelsorgel vóór restauratie: 'Historische-opnamen Jan Jongepier'  € 4,-  
Gedurende de periode van 1957 tot 1976 was Jan Jongepier aan het Garrelsorgel van Purmerend verbonden. Van zijn spel werd toentertijd een aantal radio-opnamen uitgezonden. Opnamen dus van het orgel nog voor de grote restauratie van 2001-2003. Echter ook toen was het Garrelsorgel bekend om de fraaie klank. Gecombineerd met het fijnzinnige spel van Jongepier leidde dit tot deze cd, met recht 'historisch document' te noemen.Werken van Guilain, Buxtehude, Reinken, Bach en Distler. Voor slechts € 4 (zolang de voorraad strekt!).
 
2CD Bach Complete Organ Works 2 Orgelbüchlein Pieter van Dijk   €15
De tweede dubbel-cd uit de reeks. Het Orgelbüchlein is een verzameling van korte Koraalvoorspelen, waarbij Pieter van Dijk alle kleuren van het Garrelsorgel laat horen.
 


Bestellen: Bestellen kunt u door een e-mail te sturen naar info@garrelsorgelpurmerend.nl Dit onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt daarna bericht ter bevestiging inclusief de kosten (en eventuele verzendkosten). Zodra u het betreffende bedrag heeft overgemaakt, wordt het bestelde u toegezonden.